(ВІДЕО) «Пакунок Герою» для прикордонників, які тримають оборону Вовчанська

НАЗАД
12 червня 2024 12:03

За ініціативи Львівського прикордонного загону в Будинку воїна, що у Львові, пройшла акція «Пакунок Герою».

Зібрані речі, а це – окопні свічки, засоби гігієни, смаколики, провізія для приготування в польових умовах тощо, найближчим часом надійдуть військовослужбовцям прикордонної комендатури «Шквал». Кожен пакунок має по кілька дитячих малюнків всередині, адже нічого не гріє душу так, як мрії дітей про світле майбутнє України.

Акція пройшла вдруге цьогоріч і дозволила зібрати близько 300 пакунків для військовослужбовців, які наразі тримають оборону Вовчанська. До акції доєдналися захисники Маріуполя, військовослужбовці, які у різний час стримували російську навалу на передньому форпості країни та діти прикордонників.

«Я теж отримував такі пакунки. І скажу, це дуже приємно. Також ці малюнки від дітей, коли стає важко у жахливих бойових діях, то справді допомагає. Видно, що люди про тебе турбуються, тобі дуже приємно, це надихає тебе далі бити ворога», - розповідає прикордонник Віталій.

До широкомасштабного вторгнення Віталій жив за кордоном, а 26 лютого 2022 року повернувся в Україну, й у різний час, загалом 9 місяців, воював на Донецькому напрямку.

 «Хлопці, які знаходяться на фронті, в них магазини там не працюють. Відповідно, купити собі щось вони теж не можуть. Засоби гігієни, продукти швидкого приготування, одноразовий посуд – все те, що там необхідно і є швидким розхідником. Немає можливості купити собі кусок ковбаси, але скип'ятити водички, зготувати якогось супу з сухих сумішей, можливість є», - говорить прикордонник Сергій.

Сергій Карпюк – прикордонник у третьому поколінні. На початку повномасштабного вторгнення він служив у Маріуполі. В середині березня під час міських боїв Сергій дістав численних поранень. Пізніше потрапив у полон. У неволі прикордонник був 10 місяців.

Акція відбулася за підтримки волонтерських фондів «Волонтери Маловисківщини», «Серця свободи», а також Віталія Сулими, Олега Шпура.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси